Menu

Over ons

Onze vereniging

Wie zijn wij

Wij zijn een gezellige, enthousiaste amateurs hondensport vereniging.

WHV staat voor een Werkhonden-vereniging en ons sportterrein bevindt zich naast de Van Brienenoord Brug in Rotterdam. Vandaar onze naam WHV Brienenoord.

Er wordt getraind met als uiteindelijk doel dat de hond en het baasje binnen de landelijke hondensport een diploma en/of certificaat behalen dat wordt geaccepteerd door de Nederlandse Bond Gebruikershonden (NBG).

Cursusaanbod: VZH, IGP, Speuren, Puppytraining

Bij onze vereniging worden verschillende cursussen aangeboden. Je kunt trainen voor VerkeersZekereHond (VZH) en Internationale Gebruikshonden Prüfungrordnung (IGP). Alle werkhonden zijn bij ons welkom.

een hond uit een werklijn stamt af van (voor)ouders die gefokt zijn voor hun oorspronkelijke werk-taak of daar misschien nog voor worden ingezet. Ze zijn geselecteerd op hun karakter en werkeigenschappen. Vaak zie je bij de werkhond een “grote werklust, goede vaste zenuwen, moedig karakter, grote mate van hardheid en belastbaarheid, intelligentie en veel levenslust”.

Je hebt dus een energieke hond. De hond is erg gedreven en heeft een grote behoefte aan uitdaging zowel fysiek als mentaal. De hond heeft niet genoeg aan een dagelijks ommetje in de woonwijk en ook niet aan alleen maar lange wandelingen.

Voor werkhonden is hondensport een goede manier om deze energie te uiten. Gedragsproblemen kunnen ontstaan als honden fysiek en/of mentaal tekortkomen. Wanneer er niet aan de basisbehoeften van een werkhond wordt voldaan, kan er op allerlei manieren frustratie, maar ook vormen van depressiviteit ontstaan bij uw hond. Dit uit zich dan in ongewenst gedrag zowel in huis als daarbuiten.

Trainingsmethode

Ons instructieteam hanteert trainingsmethoden die zich richten op de persoonlijke behoefte van zowel hond als geleider.

In een veilige omgeving leren we hoe je hond en jij veilig en verantwoord de openbare weg op kunnen. Werkhonden zijn immer sterk van karakter en bouw.

De hondensport waarin onze vereniging is gespecialiseerd is IGP, maar alle leden volgen eerst de basiscursus VerkeersZekereHond (VZH). Het hoofddoel is het creëren/ verder uitbouwen van de vertrouwensband tussen hond en geleider. De hond ziet jou als leider en luistert naar de commando’s die jij geeft. Zowel tijdens de training maar ook in jouw dagelijkse leven, zoals in huis en tijdens het uitlaten. Als jullie er als team klaar voor zijn, kun je opgaan voor het examen.

Daarna bestaat de mogelijkheid om je verder te verdiepen in speuren en voor een aantal honden geldt dat ze mee mogen doen aan verdedigingswerk. Dit laatste geldt dus niet voor alle honden en is bij wet vastgelegd.  

Team